Cumartesi, Mart 23, 2013

Paradoks

Hep bir gecis donemindeyiz, bir mevsimden digerine, bir isten diger ise, okuldan okula. Duygusal, ruhsal, kisisel gel-gitlerimizi,  gecis donemlerinde oldugumuzdan yasiyoruz . Suclu donemlerimiz var yani. Donem donem menzilimizi kaybediveriyoruz. Genelde periyodik oluyorlar. Gidip gidip geldiklerinden bir durulamiyoruz. Geldikce calkaliyor, duruldukca doneniyoruz. Kisirsal dongusel kavramlar kazaniyor bazen, isin icinden cikmaya calistikca basa donuyoruz. Siz kok salmak istedikce, ihtiyac duyulan gunes bir gelip bir yok oluyor. Tekerlek mi icad edileli yuvarliyoruz, yuvarlandikcami tekerlek olustu bilmiyorum. Hatta tekerlek tekrar dan mi tekerrur etti onu da.


Denge, birbirini tamamladikca saglandi. Bir butun ise donuserek dengelendi. Kadin-erkek dengesi ve donusumu yeni nesilleri, sicak-soguk dengesi ruzgarlari ve mevsimleri, gunduzun geceyi kovalamasi zamani-kavrami, dogum-olum yeni yasamlari ve yasamsal deneyimleri getiriyor. Hep devinip duruyorlar, hic durmadan.


Dogaya aykiri bir durum var yani. Insanoglu buyuk bir donusume ayak uydurabilecek yapida olmali halbuki. Butun canlilar buyuk bir dongunun bir parcasi olmasina rahmen neden ruhumuz sakin bir limana, kuytu bir sessizlige ihtiyac duyuyor. Beynimiz, vucudumuzla dogru orantili yaslanmadigi gibi, ruhumuzda bedenimize aykiri. Manyetik cekiciligi icin boyle mi olmasi gerekiyor. Yani zitliklarimiz mi dengelerimizi olusturuyor?
Doga herseyi yorungesine oturtmusta bir ruhlarimizi, benligimizi kontrol edemiyor. Hep bir protest, hep bir sorgulayici, Karakterlerimiz dunyaya dur diyebildigimiz surece gelisiyor, veya siradanlasiyoruz. Saatleri tersine cevirmek istedikce anliyoruz kadir kiymeti. Gunesin battigi gibi dogdugunu da goremedigimizden sabirsizligimiz, tahammulsuzlugumuz. Her yeni yasimizin bizden alip goturduklerini ve bize biraktiklarini gormemize ragmen, hep yenilenecegine inanabiliyoruz kalp kirikliklarimizin. Yasam sonuc olarak ruhun bedene karsi cikisi. Yoksa heveslenmek, sevinc duymak, arzu etmek, hayal etmek, hangi isin dogasina uyuyor? Hepsi gecici. Ondan belki gecis donemlerimizin gecisip durmasi.

 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Lunatic,
Ses soluk yok,hayirdir.
Bu arada kitaptan uyguladigin tarifleri bekliyorum hala :))
Selamlar.Sule

Adsız dedi ki...

Sevgili Lunatic,
Ses soluk yok,hayirdir.
Bu arada kitaptan uyguladigin tarifleri bekliyorum hala :))
Selamlar.Sule