Perşembe, Temmuz 29, 2010

Tanışmak ve Taşınmak -1-

Bügün Toronto da 20. gün..Önemli bir gün,, çünkü evdeki son koli mi de açtım:)) Mis gibi oldu evim..Seneler sonra cam silip, ütü yaptığımı farkettim..Ama zevkle.. İlk günler bana yabancı gelen evim, tanıdık, hatıralarla dolu objelerle ısındı birden...

Benim için "yeni hayat" ,,  sevdiklerimi havaalanında bıraktığım an başladı..  En zor atlatmam gereken durum du çünkü..  Bir ayrılabileyım gerisi kolay:))...Evet ayrılmak zor,  gerisi kolay oldu hakikaten.:)) 2 kızımı koynuma alıp uçtum buralara..Barbar (yani kocam:)))), havaalanından bizi aldığında , tatile gelmiş gibi hissettik kendimizi:)) "İnternetten" aldığımız evimiz henüz kullanıma açılamadığından, otelimize yerleştik..Tabii sonra doooğru evi görmeye.. Ev ile ilgili anlatmam gereken uzun bir süreç var öncesinde ki roman olur:)) Ama kocam ev ile ilgili gerekli onarımları ve temizliği bitirtmiş olmanın gururuyla, beğeneceğimizden emin bizi getirdi yeni evimize...ilk girdiğimizde ev, kızıma ve bana kasvetli ve eski geldi..Ama adamcağız o kadar uğraşmıştı ki günlerdir.   Aaaa ne güzell!!! Ama daha çok işi var dimi?? şeklinde bağladık konuyu..İnternet ten beğendiğim duvar rengi mutasyona uğramış,, badana lazım..bahçe hercai görünümüne rağmen, ihtiyacımız olan ışığı sağlamak için budanması ve bakılması lazım,, patio temizlenip cilalanacak, merdivendeki halılar sökülecek, şömine giydirilecek, orası burası onarılacak, aslında kapı pencere de değişmeli:))) Eve bi parke ve badana yaptırınca yetmiyormuş meğer:)))  Ama çatı katı, odalar, mutfak, özelikle bodrum oldukça güzel..Dünya kadar dolabım var..Ayıp olmasın diye tüm hayallerimizi oralara yönelttik:)) Tabi en önemli sorunumuz,  Barbar sadece 10 gün bizimle, sonra işi gereği 15 gün yok..Bu arada İstanbul dan gelen eşyalar bir an önce gelmeli.. Elektrik sistemimiz farklı olduğundan, tüm aygıtları yeniden almak lazım,....diye diye, kocaman bir listeyle çıktık evimizden..İlk 2 günümüzü evin ihtiyaçları için harcadık,,tabi gezip, tatmak istediğimiz bir sürü yer var..öğlen orda akşam burda derken, akşam otele döndüğümüzde, Kocam la göz göze geldik..Dedim ki; Bu böyle uzaktan olmayacak taşınalım!!! Tamam dedi..yarın, yaşayacak kadar acil bişiler alalım, yarın akşam evimizdeyiz!!!:)))

4 yorum:

figoltx dedi ki...

Takipteyom sizi. Inanin sizin heyecaninizi yürekten hissediyorum. Kolay gelsin. Kolay degil aslinda ama insana öyle bir güç geliyor ki kendi hayatini yeniden sekillendirirken. Keyfinin yaninda zorluklari devede kulak kalir...

Adsız dedi ki...

sen çok cesursun biliyor musun ve çoook güçlü. bak bunun da üstesinden geldin zor kısmı bitti. şimdi keyifli kısmı başlıyor.

LUNATIC dedi ki...

Ne kadar iyi geliyor yorumlarınız,,biraz daha iştahlanıyorum yazmaya ve yaşamaya...Çook teşekkürler...

Fatma dedi ki...

Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Mutlu yaşayın. Evin canlanması hayat bulması sizin sayenizde olacak. Çocuklarla birlikte ev güzelleşti bile değil mi? Ev yenilemenin zevkini çıkarın. Kolay gelsin.